روایت پنجم:  راس پرو و جنرال موتورز؛ افول اولین شرکت مدرن جهان

    Ross Perot versus General Motors: The Unmaking of the Modern Corporation

     

    پادکست : ریاست محترم هیئت‌مدیره! (روایت پنجم)

    ۸ روایت از ۸ جنگ حاکمیتی در شرکت‌های شناخته شده آمریکا

    روایتی آزاد از کتاب  (Dear Chairman)

    ——————————————————————————————————————————————–

    معرفی کتاب:

    کتاب  Dear Chairman: Boardroom Battles and the Rise of Shareholder Activism اثر Jeff Gramm از انتشارات Harper Business می باشد. این کتاب در 320 صفحه در قطع رقعی با کاغذ تحریر 70 گرم با جلد شومیز ، در گروه موضوعی کتابهای بیزینس و تجارت و پول با محتوای موضوعی مدیریت شرکت ، پروفایل های تجاری شرکت ، رهبری و انگیزه، منتشر شده است. محتوا و موضوعات ارائه شده در کتاب با رویکرد علمی و پژوهشی و نقد و بررسی برای مطالعه اساتید و دانشجویان می باشد. سال انتشار این اثر2016است.این کتاب در گروه های موضوعی Corporate Governance,Company Business Profiles,Leadership & Motivation در منابع جهانی طبقه بندی شده است.

    کتاب نوشته جف گرَم و در مورد پدید اومدن و سیر تکامل و تحول اکتیویسم در میان سهامداران شرکتها در بازار سهام است.

    اغلب تصور میشه که سهامداران شرکتها با اینکه اسمن مالکان اصلی شرکتهای سهامی عام محسوب میشن ولی درواقع این مدیران اجرایی شرکتها هستن که تعیین کننده سیاستهای کلی شرکتهان و عملن اونهان که هدایت شرکتها رو در دست دارن و بدون اینکه احساس نیاز به در نظر گرفتن آرای سهامدارا(مالکان اصلی) و اولویتهای اونها داشته باشن اونچه که خودشون صلاح میدونن، درست یا غلط در مورد شرکتها انجام میدن. باید گفت که اتفاقن «اغلب» هم همینطوره ولی کتاب دقیقن به تاریخچه برگشتن سکه و ظهور سهامدارانی می پردازه که چنین روالی رو قبول نداشتن پس دست به کار شدن و به روشهایی که در طول زمان تغییر کرد سعی در تاثیرگذاری بر شرکتی که سهامدارش بودن کردن وگاهی موفق هم شدن.

    این موج جدید سهامداران اکتیویست با اولین نامه هایی که بن گراهام، استاد وارن بافت، در سالهای میانی دهه 1920 به هیات مدیره شرکت خط لوله شمالی نوشت و از اونها خواست تا اوراق بهادار راه آهنی که این شرکت مالکشون بود و ارزشی بیش از خود سهام شرکت رو داشتن به سهامداران برگردونه شروع شد و تا امروز که مثلن هج فاندهایی مثل الیوت که توییتر رو هدف خودشون قرار میدن تا با تغییر در نحوه مدیریت شرکت رو به هدف اصلی خودش که ایجاد ارزش و درآمد برای سهامدارنش هست برگردونن ادامه داره.

    خواندن
    پادکست فارکست:اپیزود 4: حاکمیت شرکتی

    کتاب از 8 فصل تشکلی شده و در هر فصل به رویکردی متفاوت که سهامداران اکتیویست در ایجاد تغییراتی که در پی اشون بودن در پیش گرفتن میپردازد.

    ——————————————————————————————————————————————–

    روایت پنجم:  راس پرو و جنرال موتورز؛ افول اولین شرکت مدرن جهان

    Ross Perot versus General Motors: The Unmaking of the Modern Corporation

     

     

    اپیزود بعدی «ریاست محترم هیئت‌مدیره» از تهران سال ۱۹۷۸ شروع می‌شه و درباره مردیه که اگر نبود، «آیفون» و «اپل» هیچوقت به چنین موفقیت‌های بزرگی نمی‌رسیدن!

    فصل پنجم ماجرای راس پرو و جنرال موتورز بود. راس پرو، کارآفرین، سرمایه گذار و بعدها سیاستمدار بسیار معروف و محبوب آمریکایی بود که شرکت جنرال موتورز شرکتش رو خرید و به این ترتیب وارد هیات مدیره جنرال موتورز شد به این امید و وعده که بتونه این غول بزرگ آمریکایی رو که اون روزها به شدت در حال عقب افتادن از رقبای ژاپنی خودش بوده روح تازه ای ببخشه ولی خیلی زود وقتی فهمید سیستم اداری پیچیده و بی سر وته جنرال موتورز هست که در واقع عامل بیچارگی و عقب افتادن این شرکت در گردونه رقابت با شرکتهای ژاپنیه و نه اون طور که مدیریت شرکت ادعا میکرد، نیروی کار غیرمسوول شرکت، خودش تبدیل شد به مخالف طراز اول مدیریت و از اونجایی که بسیار رک و بی پروا بود علنن مخالفت خودش رو ابراز میکرد. این ابراز مخالفتها در نهایت مدیر عامل شرکت رو بر اون داشت تا موافقت هیات مدیره(که همگی بله قربان گوی خودش بودند) رو برای بازخرید سهام راس پرو به قیمتی گزاف جلب کنه و به این ترتیب از شرش خلاص بشه. ولی راس پرو کوتاه بیا نبود و با صریح گویی، بی کفایتی سیستم مدیریت شرکت رو جار میزد تا در نهایت بعد از مدتی طولانی، صندوقهای بازنشستگی ایالتی که سهامداران اصلی و بزرگ شرکت بودن و تا اینجا ساکت نشسته بودن هم زبون به مخالفت باز کنن و ایجاد تغییرات در مدیریت شرکت رو خواهان بشن. این رویداد دقیقن از این نظر دارای اهمیت بود که امروزه شرکتهای سرمایه گذاری منفعل(Passive) مثل صندوقهای بازنشستگی که سهامداران اصلی شرکتهای بازار سهام هستن اغلب جزو ساکتین دایمی محسوب میشن و این ماجرا نشون داد که میتونن نقش فعالتری رو در ایجاد تغییرات در مدیریت و اداره شرکتها بازی کنند.

    راس پرو و استیو جابز

    خواندن
    پادکست حاکمیت شرکتی- قسمت اول: معرفی 8 اصل کلیدی

    آلفرد اسلوآن در حال سوار شدن به یکی از تولیدات جنرال موتورز

    راجر اسمیت در حالی که به یه کادیلاک تولید جنرال موتورز تکیه کرده

    پیتر دراکر

     

     

    اسپانسر این روایت، بیمه بازاره. بیمه بازار مجموعه کاملی از خدمات و زیرساخت‌های فناوری رو برای همه‌ی زنجیره ارزش بیمه – از مشتری‌ها تا شرکت‌های بیمه‌گذار و سوپراپلیکیشن‌ها – ارائه می‌کند.
    bimebazar.com

    گوینده: صالح مالکی

    نشر: مرجع حاکمیت شرکتی ایران

     

    این پادکست را می‌توانید از طریق صفحات پادکست ایپونا (دیده‌بان سیاستگذاری ایران) در پلتفرم های زیر گوش دهید:

    (بر روی هر یک کلیک کنید و یا در هر یک از پادگیر ها ipwna را جستجو کنید)

     

    اپل پادکست

    کست باکس 

    گوگل پادکست 

    بریکر

    اورکست 

    پادکست اپ

    اسپاتیفای

    پاکت کست

    ——————————————————————————————————————————————–

    .   Ross Perot versus General Motors: The Unmaking of the Modern Corporation

    Podcast: Dear Chairman of the Board ! (Part 5)
    8 stories from 8 corporate governance wars in well-known American companies
    A review of the book (Dear Chairman)

    The fifth story (war)

    Dear Chairman: Boardroom Battles and the Rise of Shareholder Activism

    A sharp and illuminating history of one of capitalism’s longest running tensions—the conflicts of interest

    among public company directors, managers, and shareholders—told through entertaining case studies and original letters from some of our most legendary and controversial investors and activists.

    Recent disputes between shareholders and major corporations, including Apple and DuPont, have made headlines. But the struggle between management and those who own stock has been going on for nearly a century. Mixing never-before-published and rare, original letters from Wall Street icons—including Benjamin Graham, Warren Buffett, Ross Perot, Carl Icahn, and Daniel Loeb—with masterful scholarship and professional insight, Dear Chairman traces the rise in shareholder activism from the 1920s to today, and provides an invaluable and unprecedented perspective on what it means to be a public company, including how they work and who is really in control

    خواندن
    پادکست : ریاست محترم هیئت‌مدیره! (روایت اول)

     

    منبع توضیحات : مهدی 

     

    Share.

    مشاور و مدیر در حوزه حاکمیت شرکتی، امور هیات مدیره و مجامع

    لغو پاسخ